משלוח חינם בקנייה מעל 250 ש"ח
עגלה 0

סגולות שמן ארגן ולמה הוא מועיל?

שמן ארגן

שמן ארגן הוא שמן צמחי המופק מאגוזי עץ הארגן שמקורו במרוקו. העובדה האחת המעידה הכי הרבה על איכותו והביקוש לו היא כי נכון להיום שמן הארגן הוא השמן היקר ביותר בעולם.

 

מה השימושים בשמן ארגן ?

נתחיל מהסוף, שמן ארגן נחשב כבר אלפי שנים בתרבות הערבית והמרוקאית והיום גם בשאר העולם כחומר קוסמטי טבעי המשמש לטפל בבעיות עור שונות ולשמור על טיפוח העור והשיער בצורה טבעית.

השימושים העיקריים בשמן ארגן הם:

 

מה גורם לשמן האגן להיות חומר גלם כל כך יעיל ודומיננטי בתכשירי קוסמטיקה טבעית?

לארגן הרכב כימי ייחודי הנובע בין היתר מהקשיחות שלו, הוא מכיל חומצות שומן חיוניות ויטמינים ומינרלים חומרי הזמנה ונוגדי חמצון רבים, להלן ההרכב הכימי של שמן ארגן:

  • חומצה אלפא-לינולנית<0.5 %
  • חומצה סטארית 6 %
  • חומצה פלמיטית 12 %
  • חומצה לינולאית 36.8 %
  • חומצה אולאית 42.8 %

 

ההרכב הכימי הייחודי הנ"ל וכמו כן המצאות כמויות כבדות של ויטמין אי E, אבץ, נוגד חמצון חזק ביותר הנקרא - סקוואלאן, אומגה 3-6-9 מקנים לשמן תכונות של הזנה ריפוי וטיפול טבעיות המהוות תכשיר מושלם לתכשירי קוסמטיקה טבעית.

 

למה שמן ארגן הוא כה יקר ?

כאמור מרבית שמן הארגן בעולם מגיע ממרוקן, מעל 90%, למרות שבשנים האחרונות יש ניסיונות והצלחות לגדל אותו במקומות אחרים בעולם בהם קיים אקלים דומה, כולל ניסיון לגדל עצי ארגן באזור הערבה ובקעת הירדן בישראל.

השמן עצמו מיוצר מהגרעין הקשה המצוי בתוך פרי הארגן, קיימות שתי שיטות להפקת הארגן, השיטה המסורתית והשיטה המודרנית.

בשיטה המסורתית, שהייתה נהוגה במרוקו מאות שנים ועד היום, עד כמה שזה נשמע מוזר, מפיקים את שמן הארגן מגללים של עיזים האוכלות את פירות הארגן ואחרי זה פולטות את הגרעין הלא מעוכל בצואתן, את האגוזים הנותרים מייבשים וטוחנים באבני ריחיים עד להוצאת השמן מהם.

בשיטה המודרנית קוטפיםאת פירות הארגן מייבשים אותם ונפטרים מהחלק העסיסי ולאחר מכן טוחנים ומזקקים את השמן בעזרת מכונות.

שיטות ההפקה יחד עם נדירות העץ ותנאי הגידול הייחודיים שלו מצד אחד ויעילותו הרבה הגורמת לביקוש גבוה אליו מהצד השני הופכות את שמן ארגן לחומר יקר.

 

מעבר לחנות לרכישת מוצרים המכילים שמן ארגן במבצע

 



חדשים יותר ישנים יותר


השאר תגובה